Find varmepumper i Fredericia

22 January 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Går du med planer om at udskifte din nuværende varmekilde, måske er det et gammelt olie- eller gasfyr, kan du med fordel undersøge om din bolig er velegnet til en varmepumpe. Det er nødvendigt at din bolig er godt isoleret for at få det maksimale ud af en varmepumpe.

Hvis din bolig ikke er godt isoleret, kan du med fordel starte med at få det isoleret. Det vil nedbringe din varmeregning yderlig. Du kan med fordel kigge på varmepumper i Fredericia, hvis du bor i det område.

Valg af varmepumpe

Der findes som udgangspunkt 3 forskellige typer af varmepumper. Jordvarme, vand til luft og luft til luft varmepumper. 

De første 2 minder meget om hinanden og anbefales til helårsbrug. Den sidste og den langt billigste er mest velegnet til fritidshuse der ikke benyttes om vinteren. 

En varmepumpe der benytter sig af jordvarme er den dyreste, men også mest effektive. Der  graves rør ned i jorden og varmen i jorden omdannes til varme, der kan bruges i din bolig. Har du ikke have nok eller lyst til at den graves op, kan du i stedet vælge en vand til luft varmepumpe. Den er lidt mindre effektiv, men koster også tilsvarende mindre.

En varmepumpe som kører effektivt, har tjent sig selv ind på en 5-6 år og med en levetid på en 15-20 år, er det en god investering. Det skyldes at en varmepumpe generer over 3 kWt for hver kWt den benytter. Til sammenligning vil en traditionel varmekilde, som et oliefyr, generer 1 kWt for hver 1 kWt den bruger.

Det betyder samtidig ,at en varmepumpe er en langt mere CO2 venlig løsning. Inden du udskifter din nuværende varmekilde, skal du ansøge kommunen om tilladelse. Din installatør kan hjælpe dig med at få udfyldt de nødvendige papirer. Husk også at orientere BRF Kredit om ændringen af varmekilde.

More articles