Hvad kan en bedemand gøre for dig?

03 May 2022 Steffen Petersen

editorial

En bedemand er en professionel person, der hjælper familier med at planlægge og gennemføre begravelser. De arbejder sammen med familien om at vælge den rigtige type kiste, arrangere den afdødes lig og hjælpe med at koordinere alle aspekter af begravelsen. Bedemænd er også ansvarlige for at håndtere alt juridisk papirarbejde eller dødsattester, der måtte være nødvendige.

Læs mere om hvad en bedemand kan gøre for dig herunder.

 

Bisættelse

 

Finde den rigtige kiste

En bedemand kan hjælpe dig med at vælge den rigtige type kiste eller urne ud fra dit budget, afdødes præferencer og eventuelle religiøse eller kulturelle skikke, der kan være vigtige.

Det er ikke os alle, der har særlig meget forstand på kister eller urner, derfor kan gode råd fra en bedemand være en stor hjælp. Hos bedemandsforretninger har de typisk kister eller urner stående fremme i butikken. Så kan du kigge på udvalget og vælge det, som du tror vil være passende.

 

Arrangere transport til og fra kirke

En bedemand kan hjælpe med at transportere den afdødes lig. De har en rustvogn, der har tilladelse til at køre rundt med kister. De vil også kunne hjælpe med andre transportarrangementer, der måtte være nødvendige, f.eks. at sørge for, at kistebærere bærer kisten ind og ud af kirken.

En bedemand sørger også for at køre den afdøde hen til krematoriet, hvis den afdøde skal brændes.

 

Hjælp til planlægning af mindehøjtidelighed

En bedemand vil samarbejde med dig om at planlægge mindehøjtideligheden. Dette omfatter blandt andet booking af lokale, koordinering af mad og service til sammenkomsten, samt taler eller andre detaljer. En bedemand har mange kompetencer, og kan derfor hjælpe med en række opgaver i forbindelse med en kær person dør.

Derfor kan du, hvis du skal planlægge en bisættelse på Bornholm, kontakte en bedemand til at hjælpe dig med at få alt på plads.

 

More articles