Alkoholbehandling – når din pårørende skal afvænnes

15 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Hvert år dør flere tusind mennesker i Danmark som følge af alkohol relaterede problemer og lidelser. Det reelle tal svarer til omkring 6% af den samlede befolkning – og det antal er alt, alt for højt. Hvis man samtidig kigger på det antal mennesker, som skønnes at leve med et alkohol forbrug, som er så højt, at det må karakteriseres som et misbrug, er tallet endnu mere chokerende.

Det skønnes, at over otte hundrede tusind danskere har et alvorligt alkoholproblem, hvoraf cirka 2 / 3 har et direkte skadeligt forbrug. Og omkring 150.000 mennesker er misbrugere og afhængige i en grad, så det vil kræve professionel hjælp at komme ud af den onde cirkel.

Alkohol er farligt for helbredet

Vi er nok alle sammen klar over, at det ikke er direkte sundt at drikke. De fleste, som har prøvet at drikke for meget, med der af følgende sygdom og tømmermænd til følge, vil nok kunne skrive under på, at der absolut intet helbredsfremmende er ved druk.

Alkohol er et opløsningsmiddel, som over et længere tids forbrug vil efterlade varige skader på såvel indre organer som på hjernen og på psyken. Mange alkoholikere lider af leverskader samt tab af kognitive funktioner og nervelammelser. Og visse kræft former kan henføres til et umådeholdent alkohol forbrug over mange år.

Få den rette alkoholbehandling til din pårørende

Derfor er det vigtigt, at du som pårørende til en alkoholiker sørger for, at han eller hun kommer i behandling så hurtigt som muligt. Et alkohol misbrug går ikke væk af sig selv – og på et tidspunkt vil det have forårsaget så stor en skade, at det er for sent.

Du kan med fordel kontakte misbrugscenteret Behandlingscenter Stien og få råd og vejledning til planlægning af et efektivt behandlings forløb. Læs mere om alkoholisme og alkoholbehandling på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ 

More articles