Ad omveje kan man blive gulvsliber

23 November 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Nu om dage går man jo nogle meget målrettede retninger, når man skal uddanne sig i en speciel retning.

Der er overladt mindre til tilfældighederne, end der var før i tiden, hvor man måske mere prøvede sig frem, kom i noget mesterlære, og der var ikke særligt meget kontrol med ens uddannelse.

Det er nok meget godt med fokus på denne tid, hvor man gerne vil sørge for, at alle – unge som gamle – kommer gennem deres uddannelsesforløb uden problemer, og at de ender med at få de kompetencer, så man kan være bekendt at sende dem ud på arbejdsmarkedet med arbejdsgiveres forventninger om, at de kan overkomme, forstå og klare de fleste opgaver, der er knyttet til deres uddannelse.

Men der findes jo stadigvæk mennesker, der godt kan lide at shoppe lidt omkring, når de skal vælge uddannelse, og således kan det faktisk være, at de ved en mere eller mindre tilfældighed ender som gulvsliber.

En kringlet vej til at blive gulvafsliber

Man forestiller sig måske en person, som altid har haft drømt om at blive gulvafsliber, når man bestiller sådan en fra et firma, og det er da heller ikke altid, at man som kunde spørger ind til dette, for der er mere fokus på det forhåndenværende arbejde.

Men det kunne jo være en person, som har arbejdet med andre former for træmaterialer eller har været snedker, tømrer eller andet og så har fundet ud af, at man gerne ville prøve at være gulvsliber.

Dog kan det jo også være i den helt anden boldgade, hvor man ser en person, der måske har haft noget stillesiddende arbejde, og så har man haft brug for at prøve noget, hvor man brugte kroppen mere, og så endte man med at blive gulvsliber.

Eventuelt har man måske prøvet kræfter med det derhjemme, og så har man syntes, at man faktisk virkede god til det eller havde en interesse i det, så man blev professionel gulvsliber.

More articles