Perfekt spartling for et perfekt resultat
Du har måske selv prøvet at gå rundt med en klat spartelmasse og mase det ind i huller og revner i væggen – det er der ikke mange ben i – det er arbejdet bagefter, der kræver en rutineret hånd. Pudsning efter spartling er den svære del af arbejdet og for et godt resultat er det nødvendigt med en god spartling til at begynde med.
Hvorfor vælge en professionel spartling?
Spartling af vægge er som regel forarbejdet for maling eller tapetsering af væg. For at opnå et glat og ensartet resultat bør både spartlingen og den efterfølgende pudsning være i orden. Professionel spartling af vægge giver det bedste grundlag for det videre arbejde og hemmeligheden ligger i at vide, hvor meget spartelmasse, hvert hul behøver og hvilken pudsning, der giver det bedste slutresultat.
Når du vælger professionel spartling af vægge i dit hjem eller i firmaet, behøver du ikke bekymre dig om, hvilken farve, hvilket tapet eller hvilken finish, du vælger. En god spartling giver et grundlag, der kan bruges til det hele: Det tynde fototapet, den farvede vægmaling eller filt på gipsvæggen. Spartling af samlinger mellem gipsplader til en væg eller et loft skal desuden være ekstra jævn og glat for at sikre, at filten binder tilstrækkeligt på gipsen.
Når spartlingen ikke går godt…
Der hvor det for alvor kan gå galt, hvis man selv kaster sig ud i spartelarbejde er ved fuldspartling. Fuldspartling betyder, at hele væggen bliver spartlet med et jævnt lag spartelmasse for at fjerne evt. ujævnheder, rette skæve vægge op eller udglatte vægge med glasvæv.
Øvrige faldgruber, når du selv står for spartling af vægge i hjemmet eller firmaet, er afgørende detaljer som: At blande spartelmasse forkert. At bruge for lidt eller for meget spartelmasse i huller og revener. At pudse for tidligt på spartelmasse, der endnu ikke er tørt.