Vælg en dobbelt altandør og få mere lys i din bolig

09 September 2022 admin

Skal altanen eller terrassen gennemrenoveres? Så har du sikkert brug for en ny terrassedør eller altandør. I den forbindelse kan det godt være svært at vælge hvilken type dør der skal til. Skal døren være enkelt eller dobbeltfaget? Skal den åbne indad eller udad? Og hvilke typer glas egner sig bedst til indfatning i en altandør eller terrassedør?

I det følgende kan du blive klogere på de forskellige former for altandøre og terrassedøre – og forhåbentlig komme tættere på en beslutning om valg af den rette dør.

Skal jeg vælge en enkelt eller dobbelt altandør?

Hvis du ønsker at lukke så meget lys ind som muligt, bør du vælge en dobbelt altandør. Med en dobbeltdør øges lysindfaldet – og du får også den fordel, at du kan udnytte pladsen endnu bedre.

image

Det er dog ikke altid muligt at installere en dobbeltdør. Det kræver, at din gårdhave eller terrasse er bred nok – og at du også har plads inde i huset. I sådanne tilfælde kan en enkelt terrassedør være en god løsning.

En enkelt terrassedør kan være et glimrende alternativ, hvis du ikke har plads nok til en dobbeltdør – eller hvis dit budget ikke giver mulighed for det.

Hvilken type glas skal mine terrassedøre have?

Når du skal vælge glas til dine terrassedøre, bør du overveje både energieffektivitet og solafskærmning. Du kan vælge mellem enkelt, dobbelt eller tredobbelt glas

Hvis du bor i et koldt klima, bør du vælge isolerende glas for at holde varmen inde. I varme klimaer er solafskærmningsglas derimod et godt valg, da det beskytter mod varmeophobning i rummet.

Uanset hvilken type glas du vælger, er det vigtigt, at det er holdbart og har en god garanti. En terrassedør er trods alt udsat for vejr og vind hele året rundt, og skal kunne holde til lidt af hvert.

Find din nye altandør hos Klarfönster via hjemmesiden klarfonster.se

More articles