Undgå at få (for meget) skidt på din kjole

04 March 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Om du så låner kjoler af veninder, skaffer dem brugt på den miljørigtige og moderne måde, eller du bare kan lide at købe dem, hamstre eller udskifte dem løbende, så vil man jo helst gerne have, at de altid fremstår så flotte som muligt.

Lige så snart man har haft dem på en enkelt gang, så er de brugte, og nogle kvinder sværger endda til, at de aldrig har den samme kjole på to gange, fordi de gerne vil præsentere sig som nye hver gang og ikke ligne nogle, der ikke har råd til at anskaffe sig nyt.

Godt nok er det ikke så godt for miljøet at gøre den slags, men så kan det være, de høste karmapoint ved at give deres brugte kjoler væk eller gøre noget godt for miljøet på en anden måde.

Måske kan man endda allerede se brugsspor på en kjole, efter man har brugt den en enkelt gang, og selvom det måske kun er en selv, der kan se det, så bliver det en torn i ens bevidsthed at være klar over dette.

Derfor handler det altid om, at man sørger for at vedligeholde kjolen efter de vaskeanvisninger, som der hører med til den. 
Man skal opbevare den, som det sømmer sig bedst for den, så den ikke krøller sig sammen eller går i stykker, og så skal den helst vaskes alene.

Når man så er ude og har kjolen på, så skal man kende til vejret og vide, hvor man skal befinde sig, så kjolen ikke ender nede i noget mudder for eksempel.

Så skal man tænke på transporten, når man skal frem og tilbage, så man kan passe på kjolen her undervejs, specielt så andre folk ikke træder på den, eller man får den i klemme i en dør eller lignende.

Som sagt er det slutteligt også god stil at give kjolen videre, når du ikke vil bruge den mere.

More articles