Spar penge med en luft til luft varmepumpe

26 July 2019 Astrid Pedersen

editorial

Er du træt af skyhøje varmeregninger, som efter hver eneste vinter tynger dit husholdnings budget? Så burde du overveje at varme dit hus om med en varmepumpe i stedet.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er den mest energi effektive og miljø venlige metode til opvarmning af private hjem, som findes på det danske marked i dag. En moderne varmepumpe udnytter temperatur forskelle på indendørs og udendørs luft til at skabe energi, som kan omsættes til varme. Der er store fordele ved at skifte til en varmepumpe – især hvis man i forvejen betjener sig af uddaterede opvarmnings metoder som for eksempel et gammelt og slidt fyr eller de særdeles ineffektive og upraktiske elektriske radiatorer.

Hører du til dem, som stadig slås med et olie- pille- eller gas fyr, eller som stadig hænger på gammeldags elvarme, vil du virkelig kunne mærke en tydelig besparelse på din elregning eller i dine udgifter til brændstof samt rensning og reparation af det gamle fyr. Et fyr, som har set bedre dage, vil typisk ikke være nær så effektiv i sin udnyttelse af den tilførte energi, som da det var yngre. Og elradiatorer er måske den mest ineffektive måde, hvorpå du kan opvarme dit hjem.

En luft til luft varmepumpe vil være en mere end værdig erstatning for de gamle radiatorer – med en luft til luft varmepumpe fordeles varmen langt bedre i rummet, og den cirkulerede luft renses samtidig for partikler og mikro organismer. Med en luft til luft varmepumpe kan du samtidig fugt regulere din bolig – og på den måde bliver hyppig udluftning unødvendig, idet din luft til luft varmepumpe sagtens kan sørge for, at dit indeklima er både sundt og behageligt. Og om sommeren kan du bruge din luft til luft varmepumpe som air condition på de lange, varme dage.

Find din nye luft til luft varmepumpe på gramenergi.dk

More articles