Smukt og lyst sæbebehandlet gulv med en gulvafslibning

25 August 2019 Astrid Pedersen

editorial

Sæbebehandlede gulve er særdeles populære rundt omkring i de danske hjem. Dette er ikke uden grund. Ved en sæbebehandling får et trægulv en helt unik fremtoning. De fleste sæbebehandlinger indeholder såkaldt hvidpigmentering, hvilket vil sige, at træværket lysnes med op til flere toner i forhold til den naturlige. Dette betyder, at træets overflade efter behandlingen får et helt fantastisk skær, som kan lyse hele stuen op. Den fede sæbe, som arbejdes ned i træværkets fibre, gør samtidig overfladen silkemat og utroligt behagelig at betræde. Og det lyse og lette look passer perfekt ind i det danske og skandinaviske decor.

Sæbebehandlede gulve bliver hurtigt slidte

Desværre er et sæbebehandlet gulv også temmelig sart. Den lækre sæbebehandling hører ind under den kategori, som kaldes ikke forseglende overflade behandlinger. I modsætning til lak eller fernis vil sæben ikke indkapsle gulvets overflade og dermed virke beskyttende over for omverdenens påvirkninger. I stedet vil der dannes en hinde i gulvets overflade – og denne skal vedligeholdes gennem hyppig vask med fed sæbe. Slides hinden bort, kan den ikke genskabes – og så skal gulvets overflade slibes og sæbebehandles på ny.

Hvordan ved jeg, om mit sæbebehandlede gulv trænger til en gulvafslibning?

Du vil forholdsvis nemt kunne konstatere, om dit gulv er blevet så slidt, at det er nødvendigt at foretage en gulvafslibning. Er der opstået gråligt matte slidspor i gulvet, og suger det farvet væske til sig, betyder det, at den beskyttende sæbe hinde er borte. Og så kan gulvet ikke længere blive pænt ved gulvvask. Er du stadig i tvivl, kan du prøve at flytte eventuelle møbler eller rulle gulvtæppet til side. Så vil du kunne se kontrasten mellem den slidte del af gulvet, og den del, hvor den smukke overflade stadig er intakt.

Kontakt din lokale gulvmand på Gulvkanonen.dk og få et godt tilbud på en gulvafslibning.

More articles