Skal du henvises til røntgenundersøgelse?

07 June 2022 Maria Laugesen

editorial

Røntgenundersøgelser kan være en vigtig del af udredningen ved bestemte sygdomme og tilstande, og din læge afgør, om et røntgen er relevant i lige netop dit tilfælde. Men hvor får man egentlig udført en sådan undersøgelse, og hvad kan man få ud af det?

Hvad kan man se på røntgen?

De fleste kender nok overordnet til røntgen og har prøvet det ved f.eks. tandlægen. En røntgenundersøgelse er en slags serie af billeder, hvor man kan visualisere forskellige dele af kroppen. Det er særligt egnet til at se de hårde strukturer, altså knoglerne.

Derfor bruges det især, hvis man vil undersøge tilstande såsom knoglebrud, slidgigt, knogler der er gået af led, andre gigtsygdomme samt andre tilstande omkring knogler og led, som kan være både medfødte eller erhvervede. De kan dog også bruges til bestemte tilstande omkring brystkassen og lungerne, hvor røntgen kan give et godt overblik.

At henvise til røntgenundersøgelse er en specialistopgave, ligesom selve udførslen og diagnostikken af en røntgenundersøgelse også er det. Derfor er det en opgave for uddannede sundhedsfaglige, og du bør altid lytte til deres vurdering af, om undersøgelsen er relevant at få udført for lige netop dig.

Røntgenundersøgelse

Få en henvisning fra din læge

Skal du have udført en røntgenundersøgelse, som ikke hører hjemme på hospitalet, så kan din egen læge eller en speciallæge henvise dig til en røntgenklinik. Det kræver naturligvis, at lægen mener, der er en god indikation for at undersøge dine symptomer med røntgen. 

Hos https://www.noerrevold.dk/ udfører de røntgenundersøgelse af borgere bosiddende i Region Hovedstaden. Her foretager de blandt andet undersøgelser af rygsøjle og bækken, hofter og knæ, skuldre, hænder og fødder, hjerte og lunger. 

Deres personale er specialister i røntgenundersøgelser, og klinikken drives af overlæger med stor erfaring på området. Derfor kan du altid forvente faglighed og professionalisme af højeste standard, når du anvender klinikken.

More articles