Skal dine medarbejdere på kursus?

12 February 2022 Steffen Petersen

editorial

At melde dine medarbejdere til et kursus kan gavne dig på flere punkter. Ikke nok med, at de kommer hjem med en ny viden og færdigheder, så styrker det også sammenholdet mellem dem alle. Det kan føre til et bedre arbejde på tværs af afdelingerne og et generelt bedre dynamik på arbejdspladsen. Der er et par ting, du skal overveje, når du beslutter, om du skal sende dine medarbejdere på kursus eller ej. Det har vi skrevet om i dette indlæg.

 

Kurser

 

Prisen på kurset

Den første overvejelse er prisen på kurset. Dette beløb består af den pris, som kurset koster, og din medarbejders løn for den tid, han/hun er væk. Hvis du ved, hvad kurset vil indebære, er det lettere at beregne disse tal. Men hvis du ikke gør det, kan det være svært at estimere. Her skal du gøre op med dig selv, om det vil være gavnligt for dig at sende medarbejderen på kursus. Måske du skal udvælge nogle, der kunne bruge det i deres arbejde.

 

Har det gavn for dine medarbejdere?

Den anden overvejelse er, om kurset vil være til gavn for dine medarbejdere. Det handler ikke kun om omkostningerne, men også om deres vækst. Hvis det er sandsynligt, at de vil kunne bruge den viden, de får på kurset, vil det være en fordel for dem at deltage. Hvis du kan se, at det er noget, de har brug for for at kunne udvikle sig i deres job, så bør du sende dem på kursus. Det kan være nogle IT-systemer, programmer eller værktøjer, der kan blive brugbare i hverdagen.

 

Er der tid til det?

Den tredje overvejelse er, om dine medarbejdere har tid til at deltage i kurset eller ej. Hvis det er i arbejdstiden, har de ikke tid til det. Hvis de er deltidsansatte, skal du spørge dem, om der er dage eller tidspunkter, hvor de ikke arbejder. Du ønsker ikke at sende dem på kursus for så at finde ud af, at de ikke kan tage af sted på grund af deres arbejdstider. Dette bringer os tilbage til den indledende spørgsmål – har du pengene til, at de kan være betalt på kursus? Find ud af dette, før du sender dem afsted. 

More articles