Skab hyggen godt omkring en Morsø-brændeovn

22 February 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er jo fint nok i sig selv at have en Morsø brændeovn, og dens næsten blotte tilstedeværelse kan gøre, at man helt opfatter hjemmet anderledes, end hvad man gjorde tidligere uden den.

Der er jo meget, man skal have styr på, når man sætter sådan en op og skal koble den til skorstenen, og man skal sørge for at stille den et sted, hvor den fordeler varmen godt nok.

Så skal man også huske at rengøre den og sørge for, at små babyer og husdyr ikke kan komme i nærheden af den og brænde sig.

Der er dog nok også noget energispild ved sådan en brændeovn, men det vejes for mange op med, at den simpelthen laver så god varme, når man er tæt på den, og så er den bare hyggelig at betragte i funktion.

Man skal også have et godt arsenal af brænde, hvor man formentlig har en stor portion i et skur, og så har man en smule liggende indenfor, hvor man så render ud og henter nyt, når man mangler.

Hyggen ved en Morsø-brændeovn kan laves på mange måder

Så sidder man der og lytter til den knitrende lyd fra brændet og kigger på flammerne, der slikker sig omkring træet, mens det forsvinder langsomt.

Men hvis der er for meget støj omkring en i form af børn, dyr eller musik, så bør man skrue ned for dette, så man kan koncentrere sig om brændeovnen.

Ellers kan man jo lave det alternativ, at man forsøger at samles omkring brændeovnen, så man måske sætter sig sammen og fortæller uhyggelige historier ved ilden, hvor man så slukker alt andet lys.

Man kan også stille et bord derhen, og så kan man spille nogle brætspil eller andet analogt, så man er samlet som familie eller venner ved den her brændeovn, der er hovedkilden til varmen og hyggen her.

More articles