Sådan sorterer du dit affald korrekt

22 September 2021 Steffen Hansen

editorial

Det er vigtigt, at vi husker at sortere vores affald, før vi smider det ud. Hvis vi ønsker en grønnere fremtid for os selv og vores børn, så skal vi have fokus på, hvordan vi bedst mulig skaber en bæredygtig hverdag. Det er efterhånden blevet meget naturligt og nemt at sortere sit affald. Der er flere affaldsstationer til rådighed, hvor du kan komme af med dit skrald. Er du i tvivl om, hvordan du sorterer dit affald, kan du læse med i det her indlæg. 

1. Batterier

Batterier må aldrig smides ud i almindelige skraldespande. De er meget skadelige for miljøet, hvis de får lov til at komme ned sammen med det almindelige skrald. Alt skrald, som du smider i almindelige skraldespande, bliver kørt ud på en fælles forbrænding. Her kan dampen fra batterierne være sundhedsskadelige overfor dem, som indånder det. Batterier skal derfor smides ud i sin egen sorteret skraldespand. Hvis du alligevel skal på genbrugsstationen, kan du indlevere dine batterier der.

Hvis du nogensinde er i tvivl om, hvordan du generelt sorterer farligt affald, kan du altid finde hjælp online. Søg på “håndtering af farligt affald”, hvor du kan få professionelt hjælp til at guide dig. Her kan du også få firmaer til at tage sig af det farlige affald, som du har. 

2. Madvarer

Madvarer skal sorteres fra dit almindelige skrald, så det kan genbruges. Det er med til at skabe et mere bæredygtigt samfund. Det kan være ganske enkelt at frasortere maden fra emballagerne, det kommer i. Du kan få smarte skraldespande, hvor der er en tydelig markering mellem skrald fra mad eller plast og papir. Det er nemt og ikke særlig krævende. 

3. Storskrald

Har du større mængder skrald, skal du ringe og bestille afhentning af storskrald. Det kan være møbler, elektronik eller hårde hvidevarer, som du har kasseret. Du skal ikke forsøge at smide det i almindelige skraldevogne eller bare lade det stå. Hvis du har bil og bor tæt på en genbrugsstation, kan du selv gøre det. Derimod bor du inde i en større by, og har ikke lige mulighed for at komme af med det, kan du ringe og bestille storskrald. Den er ganske gratis, så længe du ringer og ikke lader det stå. 

 

More articles