Sådan passer du bedst på din båd

11 August 2020 Sara Mortensen

editorial

Hvis du er en heldig bådejer, så ved du også hvor meget arbejde og forplejning det kræver. Det er et stort arbejde at have båd og det kræver hårdt arbejde. Man skal sørge for at pleje sin båd godt, så sikkerheden altid er i orden. Bådens bund er især en af de ting, som skal plejes og holdes ved lige. Her er Jotun bundmaling genial! Hvis ikke du ved hvad det er, så læs med her. Jotun bundmaling er maling til bunden på båden og er en selvpolerende maling. Du mindsker altså begroning på bådens bund, når du har påført et lag af Jotun bundmaling. Man skal ikke undervurdere hvor hårdt saltvand er for ens båd. Det er hårdt for hele båden – både bunden og på dækket. Derfor skal man sørge for at skabe et beskyttende lag på båden, så saltvandet ikke ødelægger båden.

Mal din båd op til 9 måneder inden søsætning

Det smarte ved Jotun bundmaling er at man kan male bunden op til 9 måneder før søsætning. Der er ingen der gider spilde gode solrige dage på at male båden. Når først foråret titter frem, så vil rigtig mange gerne bare ud på det blå hav. Derfor kan man med fordel male bunden i det sene efterår, så det kan tørre ordentligt, og så står båden klar til foråret titter frem. Jotun bundmaling giver også en meget flot glat bund og giver et flot look til båden. Hvis det er første gang man skal påføre Jotun bundmaling, så skal man huske at give det to lag. Næste år når det er tid til en ny omgang, så giver man det bare et lag. 

Den største frihed er at kunne sejle hvorhen man vil

En af de største glæder ved at have egen båd, er at man kan sejle lige hvorhen man vil. Man kan tage hele familien med ombord og holde hele sommeren på vandet. Det giver en ekstrem frihed at kunne sejle frit rundt i det flotte hav. Det er også en ferie hvor man får en masse kvalitetstid sammen, fordi der er hverken godt internet eller en masse ting man kan give sig til når man er midt ude på havet. Her gælder det om at spille spil, hygge sig sammen, læse bøger, dykke, fiske og hvad man ellers kan finde på. Det er den ultimative familieferie, hvor man virkelig kan få kvalitetstid sammen uden iPads og iPhones.

More articles