Rengøringsapparater og antallet af rengøringsfolk

18 July 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der findes privat rengøring, man selv laver, og så er der den professionelle rengøring, hvor man betaler rengøringsfolk fra rengøringsfirmaer til at komme forbi en privat eller i erhvervsregi til at gøre rent.

Det kan være noget så specifikt som erhvervsrengøring i Billund, og hvis man antager, at det er det eksempel vi lige vil se lidt nærmere på – hvilket det er – så er der metoder, man som rengøringspersonale kan gøre det lettere og for den sags skyld mere besværligt for en selv udføre arbejdet.

For i Billund kan der være store erhvervsarealer, der skal gøres rene, hvor man måske er et fast indhyret rengøringsfirma, der kommer og gør rent her, eller man bliver kaldt ud til forskellige kontorområder med jævne mellemrum, hvor man ikke gør rent dagligt, men hvor man lige kommer for at fjerne det værste skidt.

Dog ser man mest, at man har rengøringsfolk tilknyttet, som kommer og gør rent hver dag, så der er et indbydende arbejdsmiljø at begå sig i for de ansatte, når de møder ind hver dag.

Det betyder jo også, at der er en begrænset mængde af tid, som rengøringsfolkene har til rådighed, om de så gør rent hver dag eller med jævne mellemrum: der skal være pænt og rent, inden medarbejderne møder ind dagen efter.

Hvilket jo medfører, at man ikke kan rende rundt med en våd klud og klaske den mod gulvet og gøre rent ene mand. Det ville tage for lang tid.

Men hvis man er for mange folk om at lave arbejdet, så kan man gå i vejen for hinanden, men hvis man insisterer på at klare det ene person, så man bedre selv har overblikket, så kan det være, at man har gulvaskemaskine, man kan køre rundt på, hvorfor man også skåner kroppen, mens man gør rent.

Dog kan man så kommer til at få problemer med at komme omkring i kringlede hjørner, men det må man så bedømme fra sag til sag.

More articles