Pak det rigtige jagtudstyr til bukkejagten

25 January 2021 Sara Mortensen

editorial

Står du og skal afsted på bukkejagt, men er i tvivl om du har fået pakket eller købt det hele? Læs med her og få et overblik over, om du er godt på vej med pakningen af dit jagtudstyr.

Bukkejagt begynder oftest d. 16 maj ved solopgang. Det er en dag, som mange jægere ser frem til og glæder sig til hvert år. Det værste der kan ske, hvis man står klar til bukkejagt, er hvis man har glemt noget vigtigt jagtudstyr

Derfor pakker og forbereder mange jægere sig i god tid før d. 16 maj, så de er sikre på at de ikke mangler noget. Hvis du alligevel har brug for en liste, som du kan eftertjekke for en sikkerheds skyld, så kan du få inspiration til din liste og pakning lige her. 

Sørg for at have kontrolleret dit jagtudstyr

Det første du skal sørge for at få pakket, er din jagtriffel. Husk at medbringe lås og magasin til din riffel samt den korrekte ammunition. 

Inden du pakker din riffel ned, så er det en god idé at få kontrolleret både den og din sigtekikkert inden du tager afsted. 

Vær sikker på at det hele fungere som det skal – det kan du sikre dig ved et par kontrolskydninger. Prøv at træn forskellige afstande, så du har den helt korrekte indstilling justeret til jagten.

En god håndkikkert er et must

På en bukkejagt er en god håndkikkert altafgørende. Når der skal spejdes efter bukken i den vilde natur, så er det vigtigt med en god kikkert. 

Det er en god idé hvis du også anskaffer dig en rem eller sele til din kikkert, så du kan have den hængende rundt om halsen. På den måde er den hurtig og nem at få fat i. Du kan finde forskellige slags remme og seler på markedet for jagtudstyr i dag. 

Få det bedste skud med en god skydestok

Det er vigtigt at have et præcis skud på en bukkejagt. En skydestok giver dig et fast underlag at skyde på. Når du affyre et skud, så vil du stadig have god kontrol over skuddet. 

Det er individuelt hvilken skydestok man foretrækker. Der findes mange forskellige modeller, så det gælder om at finde den, der passer bedst til dig. 

Jagtudstyr indebære mange forskellige ting, og dette er derfor ikke i nærheden af alt det udstyr du skal have med på bukkejagt. Hvis du er i tvivl om du har det hele, så kan du altid høre andre erfarne jægere eller forhandlere af jagtudstyr. 

More articles