Nyt træværk med maling

12 February 2020 Mette Nielsen

editorial

Det danske vejr kan være slidsomt mod huse og boliger, og især dit træværk kan det ses på. Det er derfor vigtig jævnligt at tjekke det og se, om det trænger til at blive malet. Gør det det, er det blot med at komme i gang, så det kan holde så lang tid som muligt.

Både inde og ude skal man være opmærksom på, om træværket i ens bolig trænger til en kærlig hånd. Det er bedre at tage arbejdet i opløbet end at ende ud med slidt træværk, der måske ikke kan reddes. Sørger du for at holde fladerne pæne med maling eller træbeskyttelse er det god vedligeholdelse, der får træet til at holde længere tid.


Maling er god beskyttelse
Når du maler dit træværk, beskytter du det samtidig mod vind og vejr, hvis det er udendørs. Er det indendørs slider du ikke nær så meget på dit træ, men du skal stadig passe på det og samtidig holde det pænt, så det kan se bedst muligt ud i indretningen.

Du kan selv gå i gang med at male dit træværk. Men det er som regel en stor opgave, så måske kan du ikke selv overskue det, og her kan det være en god idé at hyre en fagmand. På den måde går du ikke i gang med et projekt, du ikke får færdiggjort, eller som ender med at tage en enorm mængde tid, fordi du ikke for alvor har styr på det.

Vælger du at bruge en fagmand til maling af træværk, får du gjort tingene korrekt og effektivt. Du får lavet tingene, uden du selv skal bekymre dig synderligt om at få arbejdet gjort og samtidig kan du som regel være sikker på, at dit træværk får den bedste behandling, der findes – når du har fundet en til opgave, er det vigtigt, at I sammen aftaler, hvad der præcis skal laves og afstemmer forventninger. 

More articles