Nyt gulv eller blot en slibning

30 May 2021 Steffen Hansen

editorial

Som ejer af et trægulv, så er der tidspunkter, hvor man skal overveje, om man vil give sit gulv et friskt pust. Det kan man enten gøre ved at slibe det, eller simpelthen ved at skifte det helt ud. Men hvornår kan man slibe et gulv, og hvornår skal det skiftes? Det kan du lære mere om i dette indlæg.

En slibning af gulv

En slibning af et trægulv er den typisk måde at få en et gulv til at se flot og nyt ud på. Det er den måde udlejere klargøre lejligheder til nye lejligheder og meget andet. Hvis gulvet er mindre slidt, og blot har nogle få ridser hist og pist, så vil du med garanti kunne slibe det, så det får et flottere udtryk. Man skal dog ikke slibe det for ofte, da der til sidst ikke vil være noget gulv at slibe af. Vi foreslår derfor, at du får din gulvmand ud til at vurdere om gulvet kan slibes, eller om det allerede er for tyndt til at få en omgang mere.

Når gulvet skal skiftes

Der er tidspunkter, hvor man bliver nødt til at udskifte gulvet helt. Det kan være hvis der er kommet store hakker, som ikke kan slibes væk, hvis gulvet er slebet for mange gange, og derfor ikke kan holde til en slibning mere, eller hvis man blot ønsker et nyt gulv. Uanset hvilken årsag der kan være, til at man skal have skiftet gulvet helt ud, så er det en god idé at rådgive sig med et gulvlægger firma. De kan vejlede hvorpå om det er muligt blot at slibe gulvet, eller om det i virkeligheden er nødvendigt at skifte det helt ud. Ved gulvlægger firmaet kan du også få en pris på et helt nyt gulv, hvis du ikke selv vil lægge det.

More articles