Med en termisk kikkert kan du se det, du ellers kun hører

18 July 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er nogle dyr, som der er mest aktive om natten, om man skal være meget, meget heldig for at se dem om dagen – hvor de vel at mærke er i live og ikke døde.

Uanset hvilket land man er i, så kan man høre dyrelyde om natten, så man ved bare, at der er mange dyr, som der parrer sig her, eller de er ude for at jage, da temperaturen kan være bedre til den slags de varme steder kloden over, eller der er mere bytte fremme på det tidspunkt.

Derfor har mange dyr da også udviklet nattesyn, så de mere eller mindre kan se i mørke. Men det har vi mennesker ikke, for vi har aldrig rigtig haft brug for at jage om natten, så vi har – endnu – ikke udviklet os til det stadie.

Derfor er der mange dyr, som vi går glip af, hvor vi kun hører dem om natten, men aldrig ser dem.

termisk kikkert

Den termiske kikkert afdækker det ellers usynlige

Selv hvis man prøver at gå ud om natten og forsøge at spotte det eller de dyr, som man kan høre, så er der ringe chance for at se dem med det blotte øje, og skulle man endelig bevæge sig i den rigtige retning, så lugter og/eller hører de dig lang tid før, at du er kommet helt tæt på for at se dem.

Men det er der nu rådet bod på, for selvom vi ikke ejer nattesyn fra naturens side, så har vi udviklet den slags kunstigt med en termisk kikkert, og sådan en kan du købe her: https://www.jagtkiosken.dk/da/120-termiske-kikkerter .

Så kan du netop få øje på de mange dyr, inden de opdager dem, og du kan iagttage dem, hvordan de opfører sig, og hvad de laver.

Er man ude for at jage om natten, så kan man næsten ikke undvære sådan en termisk kikkert her.

More articles