Kylling i karry er en kærkommen klassiker

03 February 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er nogle retter, som man tidligere trak lidt på skuldrene af, var ligeglad eller ligefrem blev lidt trist over, at det var på menuen den aften.

Det kunne være retter, som der var billige at lave, så man slap for at bruge særligt mange penge, når man skulle lave mad, eller det bare var en nem ret at lave, så man ikke skulle bruge for meget tid på det.

Dette gjorde man særligt i gamle dage, hvor man virkelig trak på alle de ingredienser, man havde, for intet skulle gå til spilde. Man endte endda med at opfinde ens egne retter!

Så er der de retter, der blev populære i periode, såsom kylling i karry, da det lød lidt eksotisk fra udlandet, men hvis man gentager den samme ret for mange gange over en periode, så vil langt de fleste mennesker blive trætte af det.

Kylling i karry

Kylling i karry er kommet tilbage!

Så man var måske ikke så begejstret, når man for femte gang på en måned fik at vide, at der var kylling i karry på menuen derhjemme.

Men det var så som om, at retten forsvandt fra det hjemlige menukort med tiden, og det var mange nok glade for, fordi de var blevet trætte af det.

Men nu er der kommet en renæssance for den ret, hvor man er begyndt at savne den igen, da der alligevel var sjove og gode minder forbundet med den ret.

Man finder måske ligefrem ens forældres gamle opskrift frem, eller man finder en helt ny, så man kan lave mange variationer af den ret – og man finder måske sin helt egen måde at lave den på, som der gør mange glade.

Sådan er det med nogle ting også madretter, at de var får en genfødsel med tiden, når de har været væk længe nok.

More articles