Koldemaljering af badekar: Grøn renovering

24 November 2021 Athene Eriksen

editorial

Koldemaljering af badekar: Økonomisk og bæredygtigt 

Hvis dit badeværelse har set bedre dage og godt kunne trænge til en kærlig hånd, så er en koldemaljering af dit badekar, måske præcist hvad du har brug for. Denne form for emaljering, bliver udført med det nyeste og mest effektive materiale på markedet, nemlig: polyurethan.

Dette er en speciel form for ‘maling’, der efter hærdning, sikrer dig et badekar der skinner som nyt. Grundet dets egenskaber som glans, holdbarhed og slidstyrke, har dette vundet befolkningens hjerter og er i dag en yderst benyttet metode, til renoveringen af folkets badeværelser. 

Hvordan fungerer en koldemaljering af mit badekar? 

Processen starter med indledende forberedelser, hvilket også sætter dig lidt på arbejde. Badeværelset skal nemlig først rengøres, ca. 24-72 timer, inden påførelsen af polyurethanen. Dette sikrer nemlig at dette er mere modtageligt, overfor de faser som følger: 

• Karret afkalkes og rengøres med specielle rengøringsprodukter 
• Reparation af potentiel slitage, skrammer eller revner 
• Slibning af badekarret, efterfulgt af endnu en rengøring
• Badekarret smøres med grunder, efterfulgt af hærder, for at emaljen får et godt tag 
• 4 omgange af emalje, igen efterfulgt af en speciel type af hærder

Du kan således forvente at arbejdet vil være færdigudført inden for 3 dage, inddelt af rengøringen, udførelsen og til sidst tid, til at tillade emaljen at tørre helt. Det vil dog være anbefalelsesværdigt at give det et par dage mere, hvis dette er en mulighed i dit personlige tilfælde. Så er det eneste du skal gøre, at lægge benene op, slappe af og svælge dig, i dit så godt som nye badekar.

image

Hvad er fordelen ved at vælge en koldemaljering? 

Vores ressourcer som tid og penge, er essentielle for os alle. En koldemaljering af badekar, fremfor en udskiftning, sparer dig for begge dele. Dette er til og med også, en bæredygtig og grøn løsning. 

More articles