Kan man sætte et badekar i stand?

17 April 2020 Camilla Skøtt

Har du overtaget en bolig, hvor badeværelset – og særligt badekarret – efterlader meget tilbage at ønske i forhold til udseende og stand? Fortvivl ikke. I langt de fleste tilfælde kan en emaljering redde dit badekar.

For at mane dine spørgsmål i jorden først; jo, du kan godt vælge at købe et nyt badekar i stedet for at renovere det gamle. Og jo, du kan godt droppe badekarret og i stedet få installeret en bruser. Erfaringer taler bare for, at begge løsninger er langt dyrere end nødvendigt – og du får et lige så godt resultat med emaljering.

Er dit badekar så slidt, at du er usikker på, om det overhovedet kan lade sig gøre at sætte det i stand, kan vi trøste dig med, at det kan det som regel. Om der er ridser, fliger, huller og misfarvninger, så forsvinder det efter en istandsættelse med emalje.

Hvad er en emaljering?

Emaljering, re-emaljering, remaljering. Kært barn har mange navne, og det gælder også, når det handler om istandsættelsen af dit badekar. Uanset hvilket ord du bruger, bliver resultatet dog det samme; et badekar der ser ud som nyt.

Emaljering er en anerkendt teknik, der bruges verden over til at sætte badekar, håndvaske og andet inventar i porcelæn i stand. Overfladen “males” med en 2-komposit emalje, der består af akryl og urethan, og som efterlader badekarret med en superstærk og vandtæt overflade.

Processen er enkel: Først slibes badekarret, herefter rengøres det grundigt, hvorefter emaljen påføres. Arbejdet udføres på en enkelt dag, og allerede efter 24 timer kan du bruge badekarret igen.

Remaljering pris

Prisen er naturligvis essentiel, hvis du overvejer at sætte dit badekar i stand. Det er svært at give et specifikt bud på lige præcis dit projekt, men som udgangspunkt starter prisen for en emaljering af badekar ved 5.000 kr. ekskl. moms – men det bedste du kan gøre, er at indhente en par tilbud, så du har noget at sammenligne med.

More articles