Hygge og stemning i haven med et bålfad

14 May 2020 Astrid Pedersen

editorial

Der er få ting som spreder hygge på en lun sommeraften som et bål i haven. Når aftnerne bliver lange og lyse, er det oplagt at grille og at sidde længe ude. Men hvorfor nøjes med at lave mad over grill kul eller gas, når man kan få levende flammer?

Tænd bål i haven med et bålfad

Mange bolig ejere vælger således at anlægge et bålsted i haven. Dette kan for eksempel gøres ved at man graver et par kvadratmeter ud af græsplænen, forer med sand, og dækker bunden med kampesten.

Lyder dette en kende for omstændeligt for dig, eller har du bare ikke lyst til at grave huller i din have, kan du med fordel anskaffe dig et bålfad. Et bålfad er en smart anordning som mest af alt vækker mindelser om en stor, flad skål i metal – eller måske en wok.

Det typiske bålfad har en diameter på mellem en halv og en hel meter, og er som regel monteret på enten ben eller på en sokkel. På den måde forhindres kontakt med underlaget, og du slipper således for at ødelægge græsplænen.

Af samme grund kan du også bruge dit bålfad på terrassen uanset om denne er lavet ud af træ eller fliser. Således kan du få glæde af et bålfad selv om du ingen græsplæne har.

Hvad kan jeg bruge et bålfad til?

Ud over den rene og skære hygge med knitrende flammer og stemningsfulde gløder, kan du faktisk også lave mad over dit bålfad. De fleste børn elsker at bage snobrød med eller uden pølser over gløderne fra et bål. Og med en grill rist, monteret med kæder på et stativ, kan du både stege bøffer og tilberede grøntsager over flammer eller gløder på dit bålfad.

Leder du således efter et bålfad til haven, kan et sådant findes på ideshoppen.dk

More articles