Hvordan passer du bedst på trægulvet?

11 June 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Hvis du er iblandt de boligejere, som har trægulv derhjemme, så er der god grund til at læse videre. Trægulve har det nemlig med at bære præg af det slid, som de hver dag udsættes for. Derfor er der ikke noget at sige til, at der kan komme ridser, hakker eller andet fra møbler, ting der bliver tabt på gulvet og andet. Spørgsmålet er selvfølgelig bare, hvordan kan man passe bedst muligt på trægulvet? Det skal vi prøve at dykke mere ned i. 

Idéer til en god vedligeholdelse af trægulvet

Det er altid en god idé at sætte filtdutter under stoleben, sofaben m.m. Det kan nemlig være med til at skåne gulvet for ridser, som der ellers helt naturligt vil komme, hver gang bestemte møbler bliver brugt. 

Det er også en fordel, hvis der placeres måtter ved indgangene i boligen. Det kan nemlig tage diverse småsten og andet, som kan sætte sig under skoene. For hvis man går ind med sko på, så er der også sandsynlighed for, at man kan lave mærker i gulvet. 

Det er også altid en fordel, hvis man er god til at rengøre gulvet løbende med de rette rengøringsmidler. 

Når alt dette er sagt, så vil der stadig godt kunne komme forskellige ridser i gulvet. Især også hvis man har hund. Og alt afhængig af hvor slemt det er, så kan en gulvafslibning også være en løsning.

Med en gulvafslibning kan der fleres der overflade ridser, som måtte være kommet. Efter slibearbejdet så vil gulvet gå en efterbehandling, som er med til at beskytte gulvet – bl.a. mod ridser og diverse væsker og madvarer som der kan blive spildt på gulvet. Hvis gulvets nuværende efterbehandling er begyndt at blive slidt, så vil der nemmere kunne dannes plamager, hvis der spildes, saft, rødvin eller andre væsker, som kan farve. En gulvafslibning og efterfølgende efterbehandling kan derfor være godt givet ud. 

More articles