Hvor meget kan du få i håndværkerfradrag?

25 January 2021 Cecilie Mortensen

editorial

Et håndværkerfradrag er et skattefradrag, som du kan gøre brug af hvert år. Det kan skifte og variere, hvor meget du maksimalt kan opnå i skattefradrag år for år. Det er noget staten har bestemt for at sætte gang i de private projekter og erhvervslivet rundt omkring i landet. Derudover er det med til at forbedre de enkelte husstande, da man nu billigere kan få renoveret sin bolig eller få igangsat et projekt man længe har drømt om. 

Typisk er håndværkerfradraget på ca. 19.000 kroner om året. Det er her i 2021 hævet til 50.000 kroner pr. person. Hvis du derfor bor sammen med en partner, kan I få op til 100.000 kroner i håndværkerfradrag. Det gælder både på håndværkerydelser og serviceydelser. Før var håndværkerydelser muligt for 12.800 kroner, hvor det i dag er hævet til 25.000 kroner. Derimod var serviceydelser før kun muligt for 6.400 kroner, hvor det nu også er hævet til 25.000 kroner. 

Hvornår kan du benytte dig af håndværkerfradraget?

Er du i tvivl om, hvornår du kan benytte dig af håndværkerfradraget, er det kun når du hyrer hjælp til en opgave fra et håndværkerfirma eller en virksomhed der tilbyder en særlig service for husstanden. Det skal derfor være et firma med et CVR-nummer og som kan lave en elektronisk faktura, som du skal bruge som dokumentation for arbejdet. For at kunne gøre brug af håndværkerfradraget, skal du enten hyre en murer, tømrer eller snedker. Du kan også gøre brug af skattefradraget, hvis du hyrer en gartner, vinduespudser eller, hvis du skal have hjælp til at få passet dine børn. 

Hvor meget kan du få i håndværkerfradrag?

Hvis du ønsker at beregne, hvor meget du kan få i håndværkerfradrag på den aktuelle opgave, er det nødvendigt at indhente et tilbud. Her er det vigtigt at du er opmærksom på, at det kun er arbejdslønnen som du kan trække fra.

More articles