Hvilken vender åbner den facadedør?

26 October 2021 Anders Lundtang Hansen

Det er virkelig pinligt, når man træder hen til en dør og griber i håndtaget, og så ender man med at skubbe til døren, når man egentlig skulle trække i den.

Der er 50 procent chance for at få det rigtigt, men alligevel så føler man tit, at man rammer forkert – og det kan endda gentage sig med den samme dør, selvom man har brugt den før.

Det gælder måske ikke så meget, når man selv har købt døren og fået sat den op, for så kender man den så godt, man næppe nogensinde kommer til at forsøge at åbne den forkert.

Men det er straks noget andet, når man får besøg, eller man selv besøger andre, hvor man så måske støder på sådan en facadedør, der skal åbnes.

Hvad kan man så selv gøre for at undgå, at man ender med at komme til at tabe ansigt og forsøge at åbne døren den forkerte vej?

Forsøg at få åbnet facadedøren den korrekte vej

Nogle steder kan man være heldig, at der står skrevet, om man skal skubbe eller trække i døren, og så må man bare håbe, at man selv kan læse og når at ser det.

Men det skal man ikke regne med at være så heldig angående hjemme hos andre mennesker rent privat, for det ville ligne en butik for meget, hvis man satte sådan et skilt op.

Man kan jo vælge at spørge, hvilken vej man skal åbne facadedøren, før man forsøger at gøre det, men i og med at der er en stor chance for, at man gør det rigtigt i første forsøg, så er der ikke mange, der benytter sig af den mulighed, medmindre det virkelig er nødvendigt.

En fin taktik er at forsøge at åbne døren uden at vise, at man bruger kroppen for meget, for så kan man bare sige, at man tog tilløb til at åbne døren, selvom man faktisk forsøgte at åbne den.

More articles