Hvilke træfigurer er designet af Kay Bojesen?

19 January 2020 Astrid Pedersen

editorial

Kay Bojesen står bag rigtig mange forskellige træfigurer – ikke blot dyr. Du kan for eksempel også finde træbiler, som er formgivet af Kay Bojesen, samt de berømte garder figurer. Blandt de mest kendte dyrefigurer i træ, formgivet af Kay Bojesen og videreført i samme tradition, finder du den kendte og elskede abe.

En Kay Bojesen abe fås i flere forskellige størrelser, og er fremstillet af hårdt, lækkert teak træ. Aben er designet til at kunne dingle fra eksempelvis en reol eller en hylde på væggen, og dekorerer designer hjem verden over. Et andet kendt eksempel på Kay Bojesen træfigurer er de søde fugle, som fås i et væld af forskellige farver. Hvert år kommer nye varianter af de pyntelige og dekorative småfugle til, hvilket gør fugle fra Kay Bojesen til et oplagt samle objekt.

Kay Bojesen figurer – kunst, decor eller legetøj?

Oprindeligt er de sjove og finurlige træfigurer fra Kay Bojesens hånd designet som legetøj til hans søn. Derfor er denne tradition blevet holdt i hævd af efterfølgende producenter. Alle Kay Bojesen figurer tåler derfor sagtens børns til tider hårdhændede håndtering, og gør sig samtidig fint på hylden som nips eller dekoration.

Legetøj og træfigurer fra Kay Bojesen taber ikke i værdi, og er således en glimrende gave til børn og voksne i alle aldre, som ønsker sig genstande med varig værdi. Du kan bruge Kay Bojesen figurer som julegaver, fødselsdagsgaver, dåbsgaver, konfirmationsgaver og bryllupsgaver. De kendte og elskede figurer klæder et hvert hjem!

Find Kay Bojesen design online

Hvis du leder efter en online shop, som forhandler de fine træfigurer i Kay Bojesens oprindelige design, kan du med fordel besøge Design Klassiker Shops online butik. Her finder du masser af brugskunst og gave idéer til den kræsne modtager -alle fra anerkendte og velansete brands og designere. Se hele udvalget på https://designklassikershop.dk/shop/kay-bojesen-2s1.html 

More articles