Hvad er håndværkerfradraget for 2021?

30 January 2021 Silje Hansen

editorial

Som privatperson har du mulighed for at kunne benytte dig af det årlige håndværkerfradrag, som staten tilbyder hvert år. Håndværkerfradraget er sat i verden for at gøre det attraktivt for boligejere at renovere og optimere deres hjem. Det er med til at opretholde et særlig standard for boligerne i Danmark. Derudover er det med til at sætte skub i økonomien, hvis der er behov for det. Det kan være aktuelt, hvis det viser sig at mange danskere har en god opsparing og dermed holder på pengene. 

Her er det oftest dyrt at starte på et byggeprojekt eller renoveringsprojekt, hvis man skal betale hele gildet selv. Ved at benytte sig af håndværkerfradraget kan du få en stor rabat på arbejdslønnen for det udførte opgave. 

Hvad kan du få i håndværkerfradrag i 2021?

Som følge af at Coronapandemien har sat sit hårde præg på håndværkerbranchen, har staten valgt at hæve håndværkerfradraget i 2021. Håndværkerfradraget dækker håndværkerydelser til renovering og optimeringer af boligen. Det dækker også serviceydelser som f.eks. en vinduespudser, rengøringshjælp eller børnepasning. 

I 2020 lød håndværkerfradraget på håndværkerydelser 12.800 kroner, hvor serviceydelser lå på 6.400 kroner om året. Det er i dag hævet til at du kan få 25.000 kroner i håndværkerfradrag på begge ydelser. Det vil sige, at du som person kan få op til 50.000 kroner i håndværkerfradrag om året. 

Det er naturligvis vigtigt at pointere, at håndværkerfradraget kun dækker arbejdslønnen og ikke materialer i forbindelse med et projekt. Det dækker heller ikke, hvis du bygger en ny bolig, da det skal være på den eksisterende ejendom. 

Beregn hvad du kan få i håndværkerfradrag på en opgave

Står du med en opgave, og skal bruge hjælp til at beregne, hvad du kan få i håndværkerfradrag for opgaven, kan vi anbefale dig at besøge husblog.dk. Her kan du læse om, hvordan du beregner dit håndværkerfradrag, og hvordan du registrerer det korrekt. 

More articles