Hjælp til behandling af stress symptomer

10 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Stress er et emne, som er meget oppe i tiden – især når det handler om arbejds miljø. Mange tusind mennesker bliver nemlig sygemeldt fra deres job hvert eneste år som følge af kronisk stress, udviklet under længere tids belastning på arbejdspladsen.

En stress sygemelding varer mindst et par måneder, hvor den stress ramte er 100% uarbejdsdygtig, og således skal koncentrere sig om at restituere. Denne sygemelding er en essentiel del i at komme stress til livs. Desværre er der mange, som ikke opdager stress symptomer i tide, eller vælger at negligere dem. Dette kan føre til varige skader på såvel kroppen som på hjernen og på de kognitive evner. En alt for stor del af de mennesker, som går ned med stress, kommer ikke tilbage til arbejdspladsen igen – eller til arbejdsmarkedet i det hele taget.

Få den rette hjælp, hvis du har stress symptomer

Det er således utroligt vigtigt, at du lytter til din krop, og tager stress symptomer meget alvorligt. Oplever du således ofte anfald af hjertebanken, åndenød, forhøjet puls, desorientering og svimmelhed, og døjer du med søvn- og koncentrations besvær, en lav irritations tærskel samt uforklarlige og vedvarende smerter i kroppen – for eksempel hoved- eller mavepine – er der stor sandsynlighed for, at du lider af stress.

Men faktisk er det også muligt, at du har en angst lidelse – for sådan én kan nemlig forårsage den samme slags symptomer. Derfor er det essentielt, at du ikke blot lader dig sygemelde med stress, men også får den rette udredning. En sygemelding vil nemlig ikke have nogen effekt på dine symptomer, hvis det skulle vise sig, at du lider af panikangst eller generaliseret angst.

Er du angst patient, skal du i behandling – helst hos en specialist med erfaring inden for området. Du kan læse mere på angstekspert.dk

More articles