Gulvafslibning Hellerup? Kontakt din lokale gulvmand

08 December 2018 Astrid Pedersen
image

editorial

Trægulve er som regel flotte og charmerende – såfremt de altså er velholdte, og har modtaget den plejende behandling, som de kræver. Hvilken behandling, der er tale om, kommer meget an på den efterbehandling, træværket modtog, sidst gulvet blev slebet (eller da det blev lagt, hvis der er tale om et forholdsvis nyt trægulv).

Et gulv, som er lakeret eller malet, kræver stort set ingen vedligeholdelse ud over den almindelige gulvvask, da lakken eller malingen effektivt forsegler træværket. Er gulvet der imod behandlet med olie eller sæbe, skal det vaskes regelmæssigt og grundigt med særlig sæbe, hvis det ikke skal tørre ud og blive slidt før tid.

Sæbe, lud eller olie behandling giver smukke og levende gulve, hvor træværkets organiske features og særlige personlighed får lov at skinne igennem. Til gengæld er gulvet særligt sårbart over for slid, da træet ikke er forseglet, men tvært imod afhængigt af, at den beskyttende hinde af sæbe eller olie stedse fornys ved hyppig vask. Der skal ikke mange forsømmelser til førend træværket tørrer ud. Og så vil du tydeligt kunne se, hvad slitage gør ved et trægulv.

Start på en frisk med en professionel gulvafslibning

Når gulvet er nået dertil, hvor du ikke længere blot kan tørre spildte væsker op med en klud, er det tegn på, at træværket er slidt. Væske vil opsuges i gulvets overflade, hvor de tørre og porøse fibre er aldeles forsvarsløse. Det samme gælder snavs, som trædes ned i træværkets overflade, og danne en grålig og mat film, der hvor gulvet betrædes hyppigst. Og gulvet vil fremstå permanent snavset, uanset hvor meget du vasker det. Den eneste vej tilbage til et smukt og lyst trægulv med en charmerende udstråling, er en gulvafslibning.

Hos Gulvkanonen kan du finde en dygtig og kompetent fagperson, som kan hjælpe dig med en effektiv gulvafslibning og efterfølgende beskyttende behandling.

More articles