Gode råd til dig, der er jobsøgende

12 February 2022 Steffen Petersen

editorial

Det kan være ret så frusterende at være jobsøgende, og få afslag på afslag fra diverse opstillinger, som man har søgt. Det kan tage glæden og motivationen fra en, at man altid bliver fravalgt overfor nogle andre. Hvis du gerne vil sikre dine muligheder for at finde et job, så skal du læse med i dette indlæg. Her vil vi nemlig komme med nogle gode tips til, hvordan du kan fremme dine muligheder for et arbejde. Så læs med her.

 

Kurser

 

1. Tag et kursus

Mangler du nogle færdigheder eller viden indenfor et bestemt område, der kan øge mulighederne for et arbejde for dig? Så bør du overveje at tage et kursus. Der findes en del kurser, som du kan vælge imellem, der kan styrke dine faglige kompetencer. Det kan være erfaring i nogle IT-systemer eller software programmer, der er stor efterspørgsel på. Derfor kan du komme foran i køen, hvis du har de rette kvalifikationer. Kurserne vil nok koste dig nogle penge, men i sidste ende er det godt betalt ud, hvis det kan føre til en fuldtidsstilling.

 

2. Optimer dit CV

Selvom dit jobcenter siger det samme, så er der nok noget om snakken. Du kan gøre dit CV mere pænere og indbydende at se på. Du kan finde nogle nye designs eller fronts, der kan gøre en stor forskel. Det kan også være noget om opstillingen af din tidligere ehvervserfaring, der skal gøres på en anden måde. Du kan bruge programmer som Canva eller InDesign til at skabe et flot CV. 

 

3. Brug dit netværk

Du kan også få hjælp fra dit netværk, når det kommer til din jobsøgning. Skriv inde på LinkedIn og gør dig synlig overfor potentielle arbejdsgivere, at du er ledig og klar på at arbejde. Det kan du gøre ved at skrive nogle inspirerende opslag eller opslag om dig som person. Det kan føre til en stor eksponering og måske du kan lande et job herigennem. 

More articles