Glatte og ensartede trægulve med en gulvafslibning

16 August 2019 Astrid Pedersen

editorial

Trægulve, som er blevet slidte efter mange års daglig brug, er sjældent hverken kønne at se på eller behagelige at gå på uden sko eller strømper. Og da man jo gerne vil kunne trisse rundt på bare tæer eller strømpesokker i sit eget hjem, vil det være en god ide at kontakte den lokale gulvmand med henblik på en grundig gulvafslibning.

Hvordan foregår en professionel gulvafslibning?

En gulvafslibning foregår ved, at en maskine påmonteret en roterende sliberondel køres hen over trægulvet i en jævn bevægelse. På sliberondellen er der fastgjort sandpapir – først groft, siden fint – som skånsomt sliber det øverste lag af træværkets overflade.

Ved en gulvafslibning fjernes der allerhøjst to millimeter – i de fleste tilfælde kun enkelt – i modsætning til en gulvafhøvling, som snildt kan tage op imod en halv centimeter ad gangen. Således kan de fleste gulve sagtens tåle en gulvafslibning. Og langt de fleste trægulve, som er blevet lidt grå og flossede i overfladen som følge af mange års slid, kan faktisk blive rigtig flotte af en gulvafslibning.

Når du overlader opgaven med slibning af trægulv til en dygtig og faglært håndværker, er du sikker på, at resultatet bliver optimalt. En erfaren gulvmand har langt stærkere forudsætninger for at opnå den eftertragtede ensartede overflade, end du selv. Og din gulvmand vil samtidig kunne vurdere præcist hvor meget der skal slibes af træværket før pletter, misfarvninger, ridser og splinter forsvinder.

Efter selve gulvafslibningen vil din gulvmand behandle gulvet med en efterbehandling, du selv vælger. Her vil gulvmanden også kunne bistå med rådgivning og vejledning, både i forhold til hvilken type behandling, du skal vælge, og hvorledes du vedligeholder trægulvet efterfølgende. På den måde kan du få glæde af dit lækre trægulv i mange år, førend det atter er tid til en gulvafslibning.

Læs mere, og få et godt tilbud på gulvafslibning hos gulvkanonen.dk

More articles