Flere jobs end ventet kræver gaffeltruck certifikat

14 June 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du kan faktisk blive overrasket over, hvor mange former for jobs derude, der kræver, at man har et gaffeltruck certifikat.

Det kan både være til ufaglærte jobs, hvor man måske ikke har en decideret uddannelse, men hvor det forventes, at man har taget et kursus i at kunne køre gaffeltruck.

Dog ser man det jo også i forbindelse med faglærte uddannelser, hvor det er en del af uddannelsesforløbet, at man lærer at køre gaffeltruck, eller at man som minimum skal tage det ved siden af.

Måske kan man endda godt gennemføre en form for uddannelse uden at have taget dette certifikat, men så bliver det nok kraftigt anbefalet, at man tager det senere, så man kan øge chancerne for at få sig et job.

Selvfølgelig kan der være nogle jobs, hvor det blot er et godt supplement, at man kan køre gaffeltruck, men i en del situationer er det et krav.

Find tid til det gaffeltruckcertifikat

Det er ikke udelukkende i “grove” arbejdssituationer såsom i byggebranchen, lagerfirmaer og deslige, hvor det forventes, at man kan køre gaffeltruck, det kan også være i nogle sammenhænge, der minder om mere akademiske uddannelser.

Man skal nemlig ikke prøve at betjene sådan en maskine på ens arbejde, hvis man ikke har tilladelse til det, for Arbejdstilsynet og fagforeningen kan komme efter en.

På mange arbejdspladser er sådan en gaffeltruck et uundværligt stykke arbejdsredskab, så det forventes, at man som ansat sådan et sted kan finde ud af at bruge den – lovmæssigt korrekt også.

Så hvis man allerede med det samme ved, at man skal arbejde med et område, hvor der bliver brugt en del gaffeltrucks, så er det smart med det samme at finde tid til at få det certifikat.

Selv hvis det ikke er bidende nødvendigt, så forøger man trods alt mulighederne for at få arbejde ved at have sådan et certifikat.

More articles