Få slebet dine gulve før du flytter ind

30 September 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Mange danske hjem har smukke trægulve, især de boliger der er fra omkring det 19ende århundrede. Det betyder også at med mindre man vælger at lægge gulvtæpper på gulvene skal trægulvene for at forblive smukke og varme i gløden afslibes. Det er noget man ofte gør i forbindelse med en ind eller udflytning, da det er markant nemmere at slibe gulvene, når der ikke er nogle møbler.

Det er dog stadig muligt at få jeres gulve slebet, selvom man er flyttet ind. Det kræver blot at man er villig til at fjerne tingene i det eller de rum der skal afslibes. Du kan læse mere på gulvkanonen.dk.

Det er muligt selv at afslibe gulvene, men det er et tidskrævende arbejde. Du skal regne med at skulle bruge 2 dage på hvert værelse. Du kan leje maskiner i stort set alle byggemarkeder og de vil også sælge dig det nødvendige sandpapir. Det er ikke i princippet svært at afslibe, men det er vigtigt ikke at forsætte med det grove sandpapir eller skifte for tidligt, for så bliver du aldrig færdig.

Brug tid på at finde den bedste gulvsliber

Da der ofte går år imellem at man skal have slebet gulvet, er det de færreste der har gode kontakter til et gulvfirma. Kontakt derfor flere firmaer, gerne mere end 3, så du får et godt overblik over prisniveauet. Det gør at du ikke ved et rent tilfælde har sagt ja til den dyreste i området. Det betyder også, at du også har mulighed for at undersøge om det tilbud, der er lige billigt nok er godt eller om det betyder, at de ikke har tid til at gøre arbejdet godt nok og efterlader dig med et halvfærdigt arbejde. 

Undersøg også hvad tidligere kunder har haft af oplevelser. Har de været glade og tilfredse eller det modsatte.

More articles