Få hjælp til tandimplantat hos tandlæge i Århus

02 March 2021 Astrid Pedersen

editorial

Er en af dine tænder efterhånden så ødelagt af syreskader eller så smadret efter et traume, at den ikke længere kan lappes ordentligt sammen? Så kan det være at et tandimplantat er løsningen.

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en kunstig tand som monteres i din mund ved hjælp af en kunstig rod af metal som bores ind i kæbe knoglen og påmonteres et mellemstykke – det såkaldte abutment – og en kunstig tandkrone. Man kan sige at selve implantatet gør det ud for tandroden, abutment for tandens kerne, og kronen for den synlige del af den naturlige tand.

Implantatets rod er som regel fremstillet af titanium som er et metal der udmærker sig derved at det fæstner sig i knogle væv på ganske fortrinlig vis. Når den naturlige tand er fjernet vil tandlægen bore et hul i kæbe knoglen hvori implantatet fastgøres. Det tager implantatet et par uger at gro ordentligt fast i takt med at kæbe knoglen heler.

I mellemtiden vil tandlægen sørge for at få fremstillet den krone som skal fungere som tand såvel på det æstetiske som på det funktionelle plan. En kunstig tandkrone er i de fleste tilfælde fremstillet af enten porcelæn, hård plast, eller af en blanding af keramik og metal. Og de dygtige tandteknikere vil selvfølgelig altid sørge for at tilvirke kronen således at den ligner de andre tænder.

Hvor kan jeg få isat et tandimplantat i Århus?

Har du ødelagt en eller flere tænder i en grad så de ikke længere kan repareres, og er du bosiddende på Århus egnen, kan du hos Tandlægerne på Stjernepladsen få den bedste hjælp til isættelse af et tandimplantat. Du kan altid tage kontakt til tandlægen med henblik på en indledende konsultation hvor I i fællesskab kan vurdere dit behov for tandimplantat. Læs mere på stjerneklinik.dk.

More articles