Få den rette hjælp til udredning af dine stress symptomer

12 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Alle, som på et tidspunkt har lidt af stress, eller været pårørende til en stress ramt person, ved hvor opslidende en tilstand kronisk stress er. Når først stress har fået tag i én, og man i alt for lang tid har ignoreret de klassiske stress symptomer, er det meget svært at slippe ud af tilstanden igen.

Mange tusind mennesker må hvert år sygemelde sig, fordi de er gået ned med stress – en stress sygemelding varer i mindst to måneder, og har til hensigt at få den stress ramte på ret køl inden han eller hun skal tilbage på arbejde. Men mange stress ramte kommer slet ikke tilbage igen – hverken til den gamle arbejdsplads, eller til arbejdsmarkedet i det hele taget.

Stress kan nemlig have længere varende virkninger på både krop og sind. Det er ikke unormalt, at mennesker, som har været ramt af kronisk stress, har såvel hjerneskader som varige skader på eksempelvis kredsløbet eller på fordøjelsen. Vi er som mennesker ikke beregnet til at køre i så højt gear i så langt tid ad gangen.

Få afklaring på dine stress symptomer

Der er således rigtig god grund til at være ekstra og særligt opmærksom på, om man udviser symptomer på stress. De mest almindelige og mærkbare symptomer tæller træthed og udmattelse, en følelse af udbrændthed, tendens til tankemylder (især om aftenen, hvor det giver anledning til søvnbesvær), vanskeligheder ved at holde fokus, samt en lavere irritations tærskel.

Af direkte fysiske symptomer kan nævnes hjertebanken med hurtig hjerterytme og kraftige slag, øget sved tendens, panik følelse og smerter i hoved og mave regionen. Og så beretter mange stress ramte om en følelse af svimmelhed, uvirkelighed og desorientering, som ofte overmander dem.

Det tricky ved disse symptomer er, at de også kan skyldes angst. Derfor er det vigtigt, at du får en grundig udredning hos en specialist, så du kan modtage den rette behandling. Læs mere på https://www.angstekspert.dk/ 

More articles