Få den bedste rådgivning om familieoverdragelse hos en boligadvokat

31 August 2021 Astrid Pedersen

editorial

Står du med et hus eller en lejlighed som du ønsker at overdrage til et af dine børn eller et andet nært medlem af din familie? Så kan du med fordel læse med her. Du kan nemlig ikke blot overdrage fast ejendom kvit og frit, selv ikke til nære familiemedlemmer.

Der gælder særlige regler for familieoverdragelse som lader dig overdrage boligen med en vis form for rabat. Men det er ikke gratis, og ikke uden papirarbejde, at lade ungerne overtage lejligheden eller arve barndomshjemmet.

Få rabat på prisen på boligen ved familieoverdragelse

Hvis et af dine familiemedlemmer skal overtage din bolig kan dette ske med en rabat på 15% af den seneste offentlige ejendoms vurdering.

Du kan med andre ord ikke bare forære boligen væk uden at der skal betales skat af boligens værdi. Til gengæld vil den person som overtager lejligheden ikke blive beskattet af de før nævnte 15% af værdien fastsat ved ejendomsværdien plus en eventuel forskel mellem denne værdi og så den reelle handelspris.

Hvad skal jeg være opmærksom på i forbindelse med familieoverdragelse?

Når du ønsker at foretage en familieoverdragelse skal du således altid være opmærksom på at en sådan, selv om der er tale om yderst fordelagtige vilkår, stadig har omkostninger.

Du bør for eksempel være obs på om der er foretaget ændringer i boligen – for eksempel en renovering, en tilbygning eller en modernisering – som kan have betragtelig indflydelse på boligens værdi. Og du bør ikke kontakte en ejendomsmægler eller en anden bolig sagkyndig med henblik på at få foretaget en vurdering af din bolig, da du så ikke længere vil kunne tage udgangspunkt i den offentlige vurdering hvilket kan fordyrende for dig og den person du ønsker at overdrage boligen til.

Du kan få hjælp til alt det praktiske i forbindelse med familieoverdragelse hos https://eboligadvokat.dk/familieoverdragelse/ 

More articles