Få de skarpeste priser på gulvafhøvling hos din lokale gulvmand

26 November 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er dit trægulv skrammet, ridset, plettet eller misfarvet, er det nødvendigt med gulvservice. Og så er det om at finde ud af hvorvidt du skal vælge en gulvafhøvling eller en gulvafslibning.

Hvornår er det nødvendigt med en gulvafhøvling?

Hvis dit trægulv er voldsomt beskadiget kan en gulvafhøvling komme på tale. Det kan for eksempel være at gulvet fremstår bulet og med dybe revner, eller måske endda med deciderede niveau forskelle, efter en vandskade. Når fugt trænger ind i træværket vil det svulme op, hvilket kan medføre buler i træet samt dybe revner. Der kan også ske det at lamellerne, plankerne eller parketterne forskyder sig i forhold til hinanden. Herved opstår niveau forskellene i gulvet – og så bliver det både grimt og vanskeligt at møblere.

Du behøver dog ikke at fortvivle. Dit beskadigede trægulv kan nemlig sandsynligvis reddes med en gulvafhøvling. Ved afhøvling af gulve anvendes små skarpe knive, som er monteret på en valse. Denne valse sidder i gulvhøjde på den maskine som anvendes til afslibning af gulve. Når maskinen føres hen over gulvet skrælles op til en halv centimeter af gulvets overflade.

Denne procedure er noget mere indgribende end en gulvafslibning, hvor der anvendes sandpapir. Det er derfor meget vigtigt at du overlade opgaven med afhøvling af gulve til en professionel gulvmand, hvis du ønsker at minimere risikoen for skader på dit gulv. Med en dygtig faglært håndværker på opgaven er du sikker på at opnå et flot resultat. Og så slipper du selv for det tunge opgave.

Gulvafhøvling egner sig også fint til gulve som er dækket af tung, hård lak eller fernis. Dette kan nemlig ikke fjernes med en gulvafslibning. En gulvafhøvling vil kunne få has på den grimme overflade, og åbenbare et smukt, råt og velbevaret trægulv inden under. Du kan læse mere om afhøvling af gulve på https://gulvafslibning-priser.dk/ 

More articles