Få assistance til maling af vægge og lofter i boligen

23 February 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er du glad for din bolig, og ønsker du at holde den pæn og flot? Så bør du med jævne mellemrum sørge for, at gulve, vægge, lofter og indvendigt træværk får en ordentlig overhaling. Dine trægulve har kun godt af at gennemgå en gulvafslibning med tilhørende efterbehandling med nogle års mellemrum, så de kan holde sig flotte og sunde i overfladen. Og dine vægge skal ligeledes passes, hvis du gerne vil udgå at malingen bliver nusset, snusket og falmet at se på.

Få hjælp til maling af vægge og lofter fra professionelt hold

Det er en god idé at få en professionel maler – eller allerhelst et malerfirma – med på spøgen, når lejligheden skal friskes op. Måske tror du, at du da sagtens kan klare malerarbejdet selv. Men her skal du tænke på, at der er tale om en opgave, som meget let griber om sig.

Du vil hurtigt opdage, at det ikke er tilstrækkeligt blot at smøre maling ud på væggene. Hvis det skal binde ordentligt, skal du først fjerne eventuelt gammelt væv eller tapet, og dernæst sørge for, at pudset er rent og pænt. Er pudset i dårlig stand – det vil sige smuldrer eller på anden vis er ujævnt eller revnet – skal du i gang med et større lappe arbejde. I mange tilfælde er det nødvendigt at sætte filt op for at holde sammen på pudset og forhindre revner i at slå igennem malingen. I andre tilfælde kan pudset være i så ringe en forfatning, at det nødvendiggør en fuldspartling.

En sådan kan eventuelt udføres med indfarvet spartelmasse, som gør det ud for maling. Men det kræver et vist håndelag at opnå et pænt og ensartet resultat, når man udfører en fuldspartling. Og et sådant har en faglært maler. Du kan finde din professionelle maler hos Malerkanonen.dk

More articles