Er det muligt med håndværker fradrag på gulvafslibning?

15 September 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det var en meget tiltrængt ordning, da der blev indført den famøse håndværkerfradragsordning for en del år siden.

Dette skulle være med til, at der kom gang i økonomien for blandt andet håndværkerne, så der kom rotation i økonomien, og der på den måde blev vækstet.

Ordningen kom lidt i kølvandet på finanskrisen fra 2008, hvor mange danskere begynde at holde på pengene igen, hvor der blev sparet på ting som fornøjelser, rejser og – godt gættet – fornyelse, renoveringer, udbygninger og forbedringer.

Man sørgede dengang for at holde sig til de mest nødvendige ting, hvorefter man sparede sammen til enkelte fornøjelse, som man så havde pengene til, da bankerne klappede i med lånekassen, hvor man før da næsten kunne låne ubegrænsede beløb, uden der blev stillet spørgsmål til, hvad pengene skulle bruges til, og man havde en fordelagtig ordning med at afdrage til en lav rente.

Dette ændrede sig næsten fra den ene dag til den næste, og et af områderne, der blev ramt hårdt, var således håndværkerne, da danskerne holdt på pengene til dette område.

Regeringen dengang ville så gerne have, at danskerne brugte penge i den retning, så der blev givet et incitament i form af indførelsen af håndværkerfradraget, der kort fortalt går ud på, at man kan hyre håndværkere til at udføre bestemte opgaver, hvorefter man kan trække beløbet fra i Skat og på den måde spare pengene til dette.

Resultatet kom næsten prompte, da håndværkerne fik mere at se til, men det var ikke alle områder, som man kunne trække fra i Skat.

Derfor må vi beklageligvis sige, at man ikke kan få håndværkerfradrag på sådan noget som gulvafslibning.

Dette kan du læse mere om på gulvkanonens blog.

Dog er det stadig muligt at få en god gulvafslibning til en billig penge og af høj kvalitet, selvom man ikke kan trække det fra.

More articles