Døren siger noget om personen

24 June 2022 Anders Lundtang Hansen

En dør kan afsløre mere om en person, end hvad man lige går og tror.

Det er for eksempel åbenlyst, at hvis man har værelse på et kollegie eller derhjemme hos ens forældre, som man pynter og dækker til med ens egen stil, så kan man lidt se den dør som en repræsentant for en – hvis man da ikke allerede vidste, at den givne person holdt til derinde bag døren.

Men der er også en helt anden måde, som en dør kan afsløre en person, men det handler både om døren i sig selv, og hvordan man kender den person, der benytter sig af døren.

Lad os sige, det er et ægtepar, som der har boet sammen derhjemme og længe har haft de samme døre, så ved man, hvad det er for nogle døre, der knirker, og hvilke der tit binder.

døre

Du genkender en person på døren

Men så lærer man også hjemmet og den anden så godt at kende, at man kender til hinandens vaner og ritualer i hjemmet.

Således har man sin egen måde at åbne en given dør på, at man dårligt tænker over, om man lægger kræfter i eller åbner den forsigtigt, for det gør man bare uden at tænke sig om, da man kender de døre ud og ind.

Der er nogle af dørene, som man har planer om at gøre noget ved, så de er nemmere eller lettere at åbne, men det kommer nok til at blive på et tidspunkt ude i fremtiden.

Men således kan man sidde med ryggen til i et værelse og vide, at det er ens ægtefælle og ikke en ven eller nabo, der kommer ind i lokalet, for ens ægtefælle har sådan en speciel måde at åbne døren på, at man kan genkende det på lydene.

Sådan lærer man hinanden godt at kende med tiden – samt dørene.

More articles