Dit alkoholmisbrug er en sygdom – vælg en behandlingsform, der tager udgangspunkt i det

19 February 2019 Emilie Jacobsen

editorial

Selvom der i dag er gode muligheder for at komme i behandling for sit alkoholmisbrug, er der desværre stadig mange mennesker, der er fanget i det. Det skyldes dels, at det kan være svært at indse, hvad der er galt med en, dels at det bare er virkelig hårdt at arbejde sig ud af et misbrug. 

Når du har problemer med alkoholmisbrug, er det vigtigt, at du ser det som en sygdom, som du lærer at styre. Derfor bør du også vælge et behandlingscenter, hvor de netop ser det som en sygdom, og ikke for eksempel som en brist, som det burde være muligt for dig at kunne styre. 

Et af de behandlingssteder, hvor de netop ser alkoholmisbrug som en sygdom, er Stien. Der behandler de alkoholikere efter den såkaldte Minnesotakur, hvor de lægger vægt på, at det er en sygdom, som du kan lære at kontrollere, men som du aldrig vil blive helbredt fra igen. 

Hos Stien handler det først og fremmest om, at du kommer til kræfter fysisk og psykisk, så du kan gå i gang med behandlingen. Det er hårdt for både krop og sind at have et misbrug, og der bliver derfor taget godt hånd om dig i de rolige omgivelser, som de kan tilbyde. 

Du vil få behandlere, der har arbejdet med misbrugere i mange år. Nogle af dem har selv været alkoholikere og kan derfor fuldstændig sætte sig ind i, hvordan du har det. 

En vigtig del af behandlingen er at ændre på de vaner, der har ført til dit misbrug. Det er nemt nok, når du er på behandlingscenteret, men er selvfølgelig langt sværere, når du er derhjemme. Derfor bliver din familie og dine venner også inddraget i processen, så de kan hjælpe dig med at opretholde de gode vaner, når du kommer hjem igen. 

More articles