Det skal du vide, før du begynder at male

08 February 2022 Steffen Pedersen

editorial

Er du også blevet træt af at se på de samme farver i dit hjem? Så kan maling gøre en stor forskel i dit hjem. Det kan ændre stemningen, tilføje et stænk af farve og få et rum til at føles friskt og levende. Hvis det er første gang, du skal male, så er der nogle få ting, du skal være opmærksom på, før du begynder. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kommer i gang med at male.

 

malerkanonen

 

Hvilken type maling skal du vælge

Når du vælger din maling, kan du vælge enten vandbaseret eller oliebaseret maling. Oliebaseret maling er mere holdbar, men er sværere at rengøre efter. De er også tykkere og tager længere tid om at tørre. Vandbaseret maling vil være nemmere for en nybegynder, da den tørrer hurtigere. En professionel maler vil også kunne rådgive dig om, hvad maling du skal vælge. Læs mere om dette via linket her: https://malerkanonen.dk/maler-fyn/

 

Hvilket udstyr skal du bruge?

Før du kan male, skal du sikre dig, at du har det rigtige udstyr. Hvis det er et stort område, der skal males, kan du overveje at købe en rulle, da det kan være meget hurtigere end at bruge en pensel. Sørg også for, at du har malertape og plastisk poser til at beskytte overfladerne mod at blive dækket af maling.

 

Hvilken farve skal du vælge?

De fleste vælger at male én væg i rummet ad gangen. Hvis du er i tvivl om, hvilken farve du skal bruge, kan du hente nogle farveprøver og teste dem på væggen. Få flere prøver med dig, så du har en idé om, hvordan de forskellige farver ser ud. Tag forskellige farver, der både er mørke og lyse. På denne måde kan du bedre tage en beslutning om, hvilke farver du bør vælge til dit hjem.

More articles