Den glatte overflade

07 August 2019 Pia Nielsen

editorial

Professionel pudsning af væg behøver ikke koste en bondegård – tværtimod. Når du får pudset dine vægge af professionelle sparer du både tid og penge på at skulle reparere revner efter forkert blandet puds og udjævning af ‘helligdage’ på væggen. 

Få pudset væggen professionelt

Alle siger, at det betaler sig at gøre det ordentligt, når du skal lave et stykke håndværk. Det gælder også pudsning af væg. Men har du prøvet det mange gange før, så du har det rigtige værktøj og erfaringen? Det kan de færreste svare ja på, og det er derfor en god idé at få det gjort professionelt. 

Når du vælger professionel pudsning af væg, får du mere end blot et flot resultat uden anstrengelser. Du slipper for den ekstra rengøring, man som amatør ofte medfører, og du slipper for at skulle efter væggen med reparationer og udglatninger, når væggen er tør. I det fleste tilfælde er pudsning af væg noget, der foregår én gang, og derfor kan det næsten aldrig betale sig for dig, at skulle sætte dig ind i teknikken, købe alle materialer og værktøj ind og risikere et dårligt resultat. 

Hvorfor er pudsede vægge in?

De glatte vægge med grov eller fin overflade er in i moderne hjem, fordi de er nemme at matche en moderne indretningsstil, og fordi de er nemme at male og spartle efter ophæng. Du kan få pudset din væg og selv male den eller få den malet professionelt i samme ombæring. Eller du kan vælge at få pudset din væg med en indfarvning, så væggen bliver præcis den nuance, du ønsker. 

Skal du have pudsning af væg i en bolig med rå murstensvægge, kan du overveje at få lavet en såkaldt vandskuring. Vandskuring betyder, at du stadig kan skimte konturerne fra murstene gennem pudsen efter tørring. Et godt kompromis, hvis du godt kan lide et mere råt look. 

 

More articles