Bliv klogere på hvordan du beregner dit håndværkerfradrag

25 January 2021 Cecilie Mortensen

editorial

Hvis du skal i gang med at bygge nyt eller renovere det gamle, kan du med fordel benytte dig af håndværkerfradraget i Danmark. Det er et skattefradrag som også fungerer som en rabat, når du skal hyre en håndværker eller en serviceydelse for din bolig eller husstand. Det kan f.eks. være aktuelt, hvis du skal have repareret eller udskiftet et vindue, hvis du skal have lagt nyt gulv eller tag, samt når vinduerne trænger til at blive vasket og pudset. 

Håndværkerfradraget er netop steget her i 2021 til 50.000 kroner inklusiv moms for både håndværkerydelser og serviceydelser til sammen. Det kommer af at man ønsker at skubbe gang i økonomien samtidig med at de private husstande kan spare penge på at få udført de forskellige projekter, som de måske længe har ville gøre.

Hvilke ydelser går under håndværkerfradraget?

Når du skal have udført en opgave, er det vigtigt at undersøge om det er dækket af håndværkerfradraget. Hvis du hyrer en håndværker til opgaven, er det vigtigt at sikre dig at firmaet har et CVR-nummer samt kan lave en elektronisk faktura som er dækket af håndværkerfradraget. Det er nødvendigt som dokumentation for det udførte arbejde. Det samme gælder serviceydelser som f.eks. rengøring af hjemmet, eller hvis du skal hyre en vinduespudser. På denne måde undgår staten også “sort arbejde”, da rabatten kun gælder ved professionelle virksomheder. 

Hvordan beregner du dit håndværkerfradrag?

Er du i tvivl om, hvordan du beregner dit håndværkerfradrag, eller hvor meget du kan få i fradrag for den aktuelle opgave? Så er det vigtigt at have et tilbud at beregne det ud fra. Her er det kun arbejdstimerne som du kan benytte i håndværkerfradraget. Det vil sige at materialer og andet ikke indgår i håndværkerfradraget. Hvis du ønsker at finde ud af, hvordan du beregner det præcise beløb, kan du med fordel besøge husblog.dk.

More articles