Bryg øl med omtanke for dine omgivelser

21 January 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er blevet alt fra hyggeprojekter for forskellige mennesketyper til ambitioner om at skabe ens eget bryggeri, når man forsøger udi den ældle kunst med stolte traditioner at brygge øl.

Men desværre er det ikke alle, der deler ens begejstring lige højt, og her mener vi egentlig ikke, når øllet skal smages, for det er de fleste mennesker med på.

Om ølbrygningsprojektet netop foregår for hyggens skyld eller er startskuddet til en drøm om eget bryggeri, så er der flere mellemled, man skal igennem, hvor man skal vise respekt for ens omgivelser, selvom de måske umiddelbart bifalder ens lyst til at have et projekt kørende af den art.

Som bekendt kræver al øvelse mester, og siden det blev muligt for selv helt almindelige mennesker at indkøbe alt fra startudstyr til del-elementer ved at brygge øl derhjemme, er der flere og flere personer, der forsøger sig, øver sig og prøver sig frem med at blive gode til at brygge øl på egen hånd.

Men tænk også på et eksempel som, når børnene skal lære at spille på et instrument. Så falder der mange falske toner indover, og det lyder ikke alt sammen lige godt, men man accepterer det.

Med voksne mennesker er der dog en forventning om, at de kan vise mere forståelse for ens omgivelser, for godt nok kommer der ikke særligt mange høje lyde fra ølbrygningen – hvis det foregår korrekt.

Dog kan det sagtens ske, at det kommer til at lugte, og det kan faktisk lugte ret så fælt, og så er der affaldsprodukter, som skal bortskaffes, der ophober sig og heller ikke dufter særligt godt.

Derfor er forslaget herfra for både din egen skyld, så du får større råderum og bevægelsesfrihed, og dine omgivelser bliver skånet for eventuelle lugtgener, at du lader din hobby eller drøm foregå væk fra selve boligen, hvis det er muligt.

Det kan være i form af at brygge øl ude i et skur eller et anneks eller ved at finde et lokale til dette inde i byen, hvis man ikke har den nødvendige plads derhjemme.

More articles